Over ons

Waarom is de HTC opgericht?

De Health Transformation Community is opgezet vanuit Alles is Gezondheid en Institute for Positive Health gezien er vele ‘hoe dan’ vragen werden gesteld. Zo ontstond het idee om 1-op-1 ondersteuning van netwerken breder te trekken. ‘Kunnen we dit niet slimmer voor alle netwerken proberen te organiseren?’ vroegen we ons af. ‘Waarmee we tegelijkertijd ook alle kennis en ervaring binnen die netwerken maar ook vanuit de organisaties die de netwerken ondersteunen aan elkaar ontsluiten?’ Dat idee is getoetst aan de regionetwerken zelf en aan deelnemende organisaties, daar bleek veel behoefte aan en interesse voor om deel te nemen. Tot slot is de HTC ontstaan, omdat corona meer dan ooit nodig heeft gemaakt dat voorkomen – indien mogelijk - beter en duurzamer is dan genezen in de zorg.

Ontstaan van de HTC

Het idee is in de loop van 2021 vanuit enthousiasme met diverse partners en mensen verder gegroeid, er is een projectorganisatie opgezet om dat idee uit te werken en uit te voeren. Met vele enthousiaste reacties op het idee van een landelijk klasje ontstonden er ook direct andere vragen:

  • Kan ik ook meedoen als ik geen coördinator van een netwerk ben? Kan ik ook online meeluisteren als ik niet mee doe? Wat als er veel meer mensen zich aanmelden?
  • Kunnen we ook een bestuurlijk leertraject hiervoor organiseren, want ook bestuurlijk is er behoefte aan?
  • Is dit alleen landelijk of kunnen we in onze stad of regio ook een Health Transformation Community op zetten?

Natuurlijk is het antwoord op alle drie deze vragen ‘ja!’, dus besloten we;

  • Een online gratis voor iedere toegankelijke ‘school’ neer te zetten, met iedere maand een cursus ofwel deep-dive in 1 thema. Alles digitaal met een online community van mensen die dezelfde maand met je leren en aan opdrachten werken.
  • Het bestuurlijk leertraject actief op te pakken met andere organisaties (zoals HealthKIC, Deloitte en Bernard van Leer Foundation) die dat in samenwerking zullen organiseren.
  • Zowel met Limburg, Utrecht als Haaglanden te verkennen hoe zij ook regionaal een Health Transformation School mogelijk kunnen maken met daarbij gebruik makend van de landelijke modules.

Partners

Een impact netwerk

Waarom partner worden van de HTC?
De eerste editie van de HTC wordt mogelijk gemaakt door zowel inhoudelijke als financiële bijdrage van diverse partners. Deze organisaties dragen daarmee bij aan de ontwikkeling van de innovatie- en transformatiekracht van Nederland. De deelnemers, de sprekers, coaches, trainers en partners vormen samen een impactnetwerk waarmee we transformatie binnen de zorg écht mogelijk kunnen maken. Daar zijn we super blij mee en dankbaar voor!

De HTC biedt mogelijkheden voor een select aantal nieuwe partners om een bijdrage te leveren aan de transformatiekracht binnen Nederland. Organisaties die willen bijdragen kunnen informatie krijgen via info@healthtransformationcommunity.nl.

Onze kernpartners

partners

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Uitvoeringslocatie:
Jaarbeurs Innovation Mile (JIM) 
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Contact organisatie: 085 485 32 16
info@healthtransformationcommunity.nl